Kaas

Al meer dan 25 jaar maken wij op ambachtelijke wijze kaas. Wij laten onze koeien zoveel mogelijk buiten in de wei lopen zodat de melk op zijn lekkerst is. En dat proef je…

Hoe wordt de kaas gemaakt?

Wij bereiden de kaas van rauwe melk. Wij voegen stremsel en zuursel toe om de melk dik te maken. Dan laten wij de melk een paar uur staan zodat hij dik is. Dan snijden we het in kleine stukjes. Dan blijft er wrongel en wei over. Van de wrongel maken we kaas. Deze wrongel doen we in kaasvaten. En deze kaasvaten zetten we een paar uur onder de pers zodat het een kaas wordt. Dan leggen we de kaas een paar uur in een pekel bad zodat er wat meer smaak aan komt. Als laatste smeren we er een laagje coating over heen zodat de kaas niet zo snel schimmelt.

Na een aantal weken kan de kaas gegeten worden.

Wij maken ook verschillende soorten kaas met kruiden zoals met tomaat, fenegriek, bieslook, brandnetel, tuinkruiden, piri-piri, peper, knoflook, komijn, enz.

 

Hieronder volgt het complete assortiment kaas:

  • Jonge kaas
  • Jong belegen kaas
  • Belegen kaas
  • Extra belegen kaas
  • Oude kaas
  • Overjarige kaas
  • Gatenkaas
  • Jonge komijnekaas
  • Belegen komijnekaas

Kruidenkaasjes met de volgende kruidenmixen(gewicht is ongeveer 900 gram):

  • Italiaanse kruiden
  • Brandnetel
  • Fenegriek
  • Bieslook
  • Tuinkruiden
  • Honing-klaver
  • Pesto
  • Piri-piri
  • Knoflook-ui
  • Komijn
  • Komijn-kruidnagel
  • Knoflook
  • Mosterd
  • Zwarte peper
  • Sambal

Magere kaas(ongeveer 25+)

  • Jonge kaas
  • Jonge komijnekaas
  • Italiaanse kruiden